ua en ru

S&P поліпшило прогноз "Укрзалізниці" до "стабільного"

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's підвищила прогноз "Укрзалізниці" до "стабільного".

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's переглянула прогноз по рейтингу "Укрзалізниці" з "негативного" на "стабільний" і підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг компанії на рівні В-. Про це повідомляє прес-служба кредитного агентства.

Крім того, S&P підтвердило рейтинг hot участі в позиці з обмеженим правом регресу, випущених спецюрлицом Shortline PLC, на рівні В-.

"Ми як і раніше оцінюємо банківський сектор України, де "Укрзалізниця" розміщує свої ліквідні кошти і отримує більшу частину свого фінансування, як "слабкий". Ми також вважаємо, що доступ українських позичальників до міжнародних фінансових ринків залишається обмеженим, що зумовлено слабким кредитною якістю України", - йдеться в повідомленні рейтингової служби.

S&P відзначає, що розглядає "Укрзалізницю" як організацію, пов'язану з державою (ОСГ), і оцінює ймовірність своєчасної та достатньої екстреної підтримки з боку держави в стресовій фінансової ситуації як "дуже високу".

"Прогноз "стабільний" за рейтингом компанії відображає прогноз за суверенними рейтингами України, а також нашу думку про зваженому управлінні капітальними вкладеннями в майбутньому і здібності "Укрзалізниці" запобігти подальше зростання тиску на показники ліквідності при раніше обмеженому доступі до довгострокового фінансування та слабкості операційного середовища.Відповідно до нашого базового сценарію, ставлення джерел ліквідності "Укрзалізниці" до потреб в ній складе не менше 1x в найближчі 12 місяців", - підкреслила S&P.