ua en ru

S&P поліпшило прогноз українського "Лемтранс" до "стабільного"

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's підвищила прогноз ТОВ "Лемтранс" до "стабільного".

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's переглянула прогноз по рейтингу українського оператора вантажних залізничних перевезень ТОВ "Лемтранс" та його холдингової компанії Lemtrans Ltd. з "негативного" на "стабільний" та підтвердило його довгостроковий кредитний рейтинг на рівні B-. Про це повідомляє прес-служба кредитного агентства.

"Лемтранс" базується в Україні, де генерує основну частину прибутку. Ми як і раніше вважаємо, що компанія значною мірою схильна до досить високим країнових ризиків, включаючи політичну нестабільність, слабкі показники зовнішньої ліквідності, стресові умови у фінансовому секторі і спад економіки. Ми також вважаємо, що доступ українських компаній до міжнародних фінансових ринків може залишитися обмеженим через слабкої кредитної якості України", - йдеться в повідомленні S&P.

Кредитне агентство також зазначає, що "стабільний" прогноз відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України, а також зважену стратегію зростання компанії за рахунок інвестицій, спрямовану на запобігання тиску на показники ліквідності та підтримання коефіцієнта ліквідності на рівні не менше 1х.

"Лемтранс" - найбільша в Україні приватна транспортно-експедиторська компанія, що надає повний комплекс послуг з перевезення вантажів залізничним транспортом. Основними напрямками діяльності є: транспортно-експедиторське обслуговування внутрішніх та експортно-імпортних вантажних перевезень, ремонт рухомого складу, інформаційний супровід руху вантажів, а також організація декларування транзитних вантажів, які прямують через Україну.