ua en ru

S&P знизило рейтинги 8 британських банків через Brexit

S&P знизило рейтинги 8 британських банків через Brexit Фото: Standard & poor's Ratings погіршило рейтинги 8 банків Великобританії

Прогноз погіршений з-за Brexit

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings (S&P) змінило на "негативний" зі "стабільного" прогноз рейтингу 8 банків Великобританії. Про це повідомляється в прес-релізі агентства.

Як повідомляється в прес-релізі, S&P GR змінило на "негативний" зі "стабільного" прогноз рейтингу банків Barclays і Barclays Bank, CYBG та його підрозділи Clydesdale Bank, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Santander UK і Nationwide Building Society. Довгострокові і короткострокові кредитні рейтинги контрагентів цих фінустанов підтверджені на поточних рівнях.

Крім того, агентство змінило на "стабільний" з "позитивного" прогноз рейтингів Royal Bank of Scotland і його підрозділів, підтвердивши рейтинги.


Такий прогноз був дан експертами у зв'язку з посиленням ризику зниження рівня британської економіки внаслідок Brexit. На думку аналітиків, економіка Британії зараз входить в "фазу корекції", однак прогноз для неї залишається негативним внаслідок можливого уповільнення темпів кредитування і зниження вартості житлової нерухомості.

"Тим не менш, ми вважаємо, що високі стандарти банків, низькі процентні ставки і низька безробіття повинні пом'якшити масштаби втрат в банківському секторі", - наголошується в релізі.

Як повідомлялося, S&P знизило кредитний рейтинг Євросоюзу після Brexit.