ua en ru

S&P зробив рейтингові зміни відносно низки банків Франції

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Ratings Services зробило рейтингові зміни відносно французьких банків. Зокрема, знижено довгостроковий та короткостроковий рейтинги контрагента банку Banque Solfea з А/А-1-до А/А-2, банку BNP Paribas АА-/А-1+ до А+/А-1, довгостроковий рейтинг контрагента банку Cofidis з А - до ВВВ+, підтверджений короткостроковий рейтинг контрагента на рівні А-2. Прогноз по рейтингах зазначених кредитних організацій - "негативний". Інформація про це міститься у відповідній доповіді агентства.

Поряд з цим прогноз по рейтингах банків Allianz Banque, BPCE, Credit Agricole, Credit Foncier et Communal d'Alsace et de Lorraine-Banque, Credit Mutuel, Exane, La Banque Postale, RCI Banque, Societe Generale и Socram Banque змінений зі "стабільного" на "негативний". Всі раніше надані їм рейтинги підтверджені на колишньому рівні.

Зміни внесені на підставі думки експертів S&P про збільшення економічних ризиків у французькому банківському секторі у зв'язку з продовженням спаду в економіках країн - учасниць ЄС. Крім того, на банківський сектор республіки робить негативний вплив ситуація з корекцією вартості нерухомості в країні.

Читайте також: Moody's знизило рейтинги п'яти регіонів Іспанії