ua en ru

S&P прогнозує отримання нового фінансування від МВФ не раніше 2020 року

S&P прогнозує отримання нового фінансування від МВФ не раніше 2020 року Фото: Міжнародний валютний фонд (фото з відкритих джерел)

П'ятий транш фонду може стати останнім для України до проведення виборів

П'ятий транш макрофінансової допомоги в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом може стати для України останнім до 2020 року. Про це йдеться в звіті міжнародного рейтингового агентства S&P Global Ratings, наявного в розпорядженні РБК-Україна.

"Програма розширеного фінансування МВФ завершиться в березні 2019 року, і ми не очікуємо якихось додаткових перерахувань в рамках цієї програми підтримки, передбаченої у четвертому звіті МВФ. Беручи до уваги графік проведення виборів, ми не прогнозуємо надання підтримки після завершення програми розширеного фінансування МВФ, у період до 2020 року ", - йдеться у звіті.

Зазначимо, що 1,9 млрд доларів від МВФ українське Міністерство фінансів розраховує отримати в травні-червні поточного року.

Експерти S&P вважають, що після проведення парламентських виборів в Україні переговори про створення коаліції будуть йти напружено, що, в свою чергу, призведе до ускладнення у переговорному процесі з фондом про надання нового фінансування.

Нагадаємо, Україна і Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжують переговори про приїзд місії МВФ в Київ для подальших переговорів у рамках програми співпраці між Україною і МВФ.

У той же час S&P Global Ratings (S&P) підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "B-/B", прогноз - "стабільний".