ua en ru

S&P присвоїли агрохолдингу "Мрія" рейтинг "В-", рейтинг було поміщено в список CreditWatch з позитивним прогнозом

Рейтингова служба Standard & Poor's присвоїла довгостроковий кредитний рейтинг "В-" української сільськогосподарської компанії "Мрія Агрохолдинг" ("Мрія"). Рейтинг було поміщено в список CreditWatch ("рейтинги на перегляді") з позитивним прогнозом.
Також S&P присвоїли довгостроковий рейтинг "В" запланованому "Мріей" випуску пріоритетних незабезпечених облігацій обсягом 300 млн дол. з очікуваним терміном обігу в п'ять років. Випуску облігацій було присвоєно рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту "4", що означає прогноз про "середній" рівень відшкодування боргу у випадку дефолту (30-50%).
Нагадаємо, раніше Fitch Ratings присвоїло Mriya Agro Holding Public Limited довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валюті на рівні "B-". Прогноз по довгострокових РДЕ - "Стабільний".
Fitch Ratings також привласнило планованим облігаціях "Мрії" на суму 300 млн дол очікуваний рейтинг "B-" і очікуваний рейтинг зворотності активів "RR4".
Діяльність компанії сконцентрована на вирощуванні сільськогосподарських культур. Станом на кінець червня 2010 сільгоспугіддя Мрії становили 218 тис. га.У 2009 р. Мрія генерувала операційні доходи і EBITDA у розмірі 148 млн дол. і 89 млн дол. відповідно, причому останнє значення досягнуто після отримання державних трансфертів у розмірі 16,2 млн дол., в основному пов'язаних з відшкодуванням ПДВ (маржа EBITDA 59,9%).