ua en ru

S&P підвищило рейтинг Києва до "В-"

S&P підвищило рейтинг Києва до "В-" Фото: рейтинг Києва підвищено

Прогноз кредитного рейтингу "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Києва до "B-" до "CC", прогноз рейтингу - "стабільний". Про це повідомляється на сайті агентства.

Як йдеться у повідомленні, підвищення рейтингу української столиці обумовлено відмовою міськадміністрації від планів з реструктуризації випуску облігацій в національній валюті серії "G" об'ємом 1,9 млрд грн, строк погашення яких повинен був настати 6 грудня 2016 року, і достроково погасити його за рахунок власних запасів.

Також підвищений прогнозний рейтинг до "стабільного" у зв'язку з тим, що на думку аналітиків, відсутність комерційного боргу та високі фінансові показники Києва будуть компенсувати недоліки управління фінансами та обмежений доступ до фінансових ринків.

При цьому, S&P оцінює українську систему регіональних (муніципальних) фінансів як "дуже нестійку і недофінансовану", що обмежує фінансову гнучкість міста, яка оцінюється агентством як "дуже низьку". Агентство перерахувало фактори, що роблять негативний вплив на рейтинги Києва, зокрема вкрай низька якість управління фінансами і критичні показники ліквідності, а також високий рівень умовних зобов'язань. Однак позитивний вплив на рейтинги надають середні фінансові показники і низьке боргове навантаження.

S&P додає, що може знизити рейтинги Києва в разі пониження суверенних кредитних рейтингів України, більш низьких порівняно з очікуваними фінансовими показниками міста або нарощування комерційного боргу після одержання спеціального дозволу від центрального уряду.

Нагадаємо, в мережі опублікували рейтинг найбрудніших міст України.

В мережі опублікували рейтинг найбрудніших міст України
Повний текст читайте тут: https://styler.rbc.ua/rus/zhizn/seti-opublikovali-reyting-samyh-gryaznyh-1477503467.html