ua en ru

S&P підвищило прогноз по рейтингу Великобританії на рівні ААА з "негативного" на "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підвищило прогноз по рейтингу Великобританії на рівні ААА з "негативного" на "стабільний" у зв'язку з тим, що оголошена урядом програма скорочення держборгу заслуговує довіри і демонструє, що бюджетний дефіцит буде урізаний. Відповідна інформація міститься в поширеному сьогодні прес-релізі рейтингового агентства. У ньому також сказано, що S&P підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Великобританії на рівні ААА і короткостроковий кредитний рейтинг на рівні А-1. Оцінка ризику переказу і конвертації валюти залишається на рівні ААА.
"Рейтинги Великобританії відображають нашу позицію, згідно з якою економіка країни є здоровою і диверсифікованою, фіскальна і монетарна політика гнучкими, а ринок праці щодо адаптивним", - повідомив кредитний аналітик агентства Тревор Каллінан. За його словами, коаліційний уряд Великобританії йде наміченим шляхом відносно скорочення бюджетного дефіциту, що сприятливо позначається на рейтингах країни. Це, на думку кредитного аналітика, підтверджують останні дані, згідно з якими, невизначеність щодо здатності уряду подолати фіскальні складності дещо ослабла. Рішення, прийняті коаліційним урядом Великобританії, знижують ризики для реалізації програми податково-бюджетної консолідації, оголошеної в червні 2010р., Йдеться в заяві S&P.
Зазначимо, тепер Великобританія має рейтинг ААА зі "стабільним" прогнозом від всіх трьох міжнародних рейтингових агентств (Fitch, Moody's, S&P).