ua en ru

S&P підвищило прогноз за рейтингом агрохолдингу "Мрія" до "стабільного"

Standard&Poor's переглянуло прогноз за рейтингом української сільськогосподарської компанії "Мрія Агрохолдинг" з "негативного" на "стабільний" і підтвердило її довгостроковий кредитний рейтинг "B-".

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's переглянула прогноз за рейтингом української сільськогосподарської компанії "Мрія Агрохолдинг" з "негативного" на "стабільний" і підтвердила її довгостроковий кредитний рейтинг "B-". Про це йдеться в повідомленні прес-служби S&P.
Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту, присвоєний раніше борговими зобов'язаннями компанії, залишається без змін.
Як наголошується у повідомленні, перегляд прогнозу за рейтингами "Мрії" відображає аналогічну рейтингову дію щодо України, де сконцентровані основні активи компанії.
"Ми вважаємо, що підвищення кредитоспроможності країни обумовлює зниження ризиків, пов'язаних з обмеженнями на валютні операції та в цілому несприятливим втручанням з боку держави, що могло негативно вплинути на здатність компанії обслуговувати та погашати боргові зобов'язання, деноміновані у доларах США", - підкреслює S&P.
При цьому рейтинг "Мрії" відображає оцінку рейтинговим агентством її профілю бізнес-ризиків як "уразливого" і профілю фінансових ризиків як "значного".
"Близько 80% виручки "Мрії" забезпечується за рахунок експорту, тому основна частина коштів знаходиться на рахунках за межами України. Значний обсяг виручки, деномінованої в доларах, забезпечує обслуговування і погашення боргу і обумовлює нашу оцінку показників ліквідності як "адекватних". Разом з тим ми вважаємо, що підвищення кредитоспроможності країни обумовлює зниження деяких ризиків, включаючи можливі обмеження на переказ коштів за кордон та посилення валютного контролю", - наголошується у повідомленні.
Нагадаємо, 26 грудня 2013 р. S&P переглянуло прогноз за суверенними рейтингами України з "негативного" на "стабільний" та підтвердило суверенний кредитний рейтинг і оцінку ризику і конвертації валюти на рівні "B-". Підвищення прогнозу за рейтингом в агентстві пояснили угодою з Росією про інвестиційний кредит на 15 млрд дол.