ua en ru

S&P підвищила оцінку країнових та галузевих ризиків банківського сектора України (додаток)

Агентство Standard & Poor's сьогодні підвищило оцінку галузевих ризиків банківського сектора (BICRA) України, перевівши країну з групи 10 в групу 9. Оцінка економічного ризику була підтверджена на рівні "10" і привласнена оцінка галузевого ризику України - "7", говориться в повідомленні агентства.
"Оцінка економічного ризику "10" відображає нашу думку про те, що Україна піддається дуже високому ризику порушення економічної стійкості, дуже високому ризику виникнення економічних дисбалансів і виключно високого кредитного ризику в економіці, - говориться в повідомленні агентства. - Оцінка галузевого ризику "7" обумовлена дуже високими ризиками, пов'язаними з інституційної структури України, і високими ризиками, пов'язаними з якістю конкурентного середовища і ресурсної бази банків".
Згідно з класифікацією S&P, крім України, до групи 9 відносяться Азербайджан, Венесуела, Ямайка, Парагвай і Камбоджа.
Агентство віднесло уряд України до урядів, підтримка яких банківського сектору оцінюється як невизначена, "оскільки у нас виникають сумніви щодо здатності держави надавати допомогу і підтримку фінансовим інститутам, що потрапили у важку фінансову ситуацію".
Нагадаємо, у вересні 2011 р. S&P знизило суверенний рейтинг України в місцевій валюті з BB- до B+.