ua en ru

S&P підвищив рейтинг "Приватбанку"

S&P підвищив рейтинг "Приватбанку" Фото: ПриватБанк

Агенція таким чином відреагувала на звершення реструктуризації банком єврооблігацій

Міжнародна рейтингова агенція Standard & poor's (S&P) підвищило довгостроковий кредитний рейтинг "ПриватБанку" в іноземній валюті з SD (вибірковий дефолт) до CC. Одночасно, підвищений короткостроковий кредитний рейтинг банку - до С. Як повідомляє прес-служба банку, підвищений рейтинг у зв'язку із завершенням реструктуризації єврооблігацій фінустанови.

Згідно з класифікацією S&P, рейтинг СС говорить про те, що емітент має серйозні труднощі з виплатами за борговими зобов'язаннями, тоді як З - про те, що незважаючи на труднощі, виплати все ще виробляються.

У повідомленні говориться, що рейтингова дія агенції послідувала за укладенням угоди банку з власниками його єврооблігацій у розмірі 200 млн дол. з погашенням 23 вересня 2015 р. про продовження строку обігу до 15 січня 2016 р. Угода також передбачає можливість продовжити термін даних цінних паперів до 2018 р.

Нагадаємо, раніше "ПриватБанк" повідомив про виплату купона за євробондами на суму 200 млн дол., термін погашення яких перенесено з вересня 2015 р. на січень 2018 р.