ua en ru

S&P знизило рейтинги Києва до "СС" і підтвердило рейтинги Дніпропетровська

S&P знизило рейтинги Києва до "СС" і підтвердило рейтинги Дніпропетровська Фото: міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) 17 квітня знизило довгострокові кредитні рейтинги Києва з "ССС" до "СС" з "негативним" прогнозом, водночас підтвердивши рейтинги Дніпропетровська на рівні "ССС" і "иаССС-", прогноз "негативний". Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.

Як повідомляється, рейтинги Києва за зобов'язаннями в іноземній валюті були знижені після оголошення уряду України про намір реструктуризувати борг за зобов'язаннями в іноземній валюті, включаючи єврооблігації Києва об'ємом 550 млн дол.

"У зв'язку з цим ми вважаємо, що дефолт за борговими зобов'язаннями Києва в іноземній валюті практично неминучий", - сказано в повідомленні агентства.

При цьому довгострокові кредитні рейтинги Дніпропетровська підтверджені на рівні "ССС", а рейтинг за національною шкалою - на рівні "uaCCC-".

"Незважаючи на зниження суверенних рейтингів України 10 квітня 2015 р., ми підтверджуємо рейтинги Дніпропетровська, оскільки у міста немає боргу", - відзначили в S&P.

Нагадаємо, в грудні 2014 р. S&P знизило рейтинг України в інвалюті до "CCC-". Тоді ж агентство знизило рейтинги Києва, Дніпропетровська, Львова та Івано-Франківська з "CCC" до "CCC-".