ua en ru

S&P знизило рейтинг України до рівня CCC

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's знизило суверенний кредитний рейтинг України з рівня CCC+ до CCC.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's знизило суверенний кредитний рейтинг України з рівня CCC+ до CCC. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Зниження довгострокового рейтингу України в іноземній і національній валютах агентство пояснює різким погіршенням політичної обстановки в країні. На думку аналітиків S&P, з початку масових протестів, що почалися в листопада 2013 р., саме зараз майбутній розвиток країни більш за все туманно.

"Зростає невизначеність щодо викупу Росією українських облігацій - чи зможе Україна ці облігації чим-небудь забезпечувати. В цілому, ситуація ставить під удар можливість уряду України обслуговувати свій борг", - наголошується в заяві рейтингового агентства.

"Негативний" прогноз по рейтингу означає, що шанс його зниження за наступні 12 місяців не нижче, ніж 1 до 3. Таким чином, всього одна щабель відділяє Україну від рівня CCC-, що за шкалою S&P означає дефолт.

Нагадаємо, в кінці січня 2014 р. S&P знизило довгострокові і короткострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з В-/B до CCC+/C. Також S&P підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги в національній валюті на рівні В-/B. Прогноз рейтингів - "Негативний".

Нагадаємо, 28 січня 2014 р. S&P знизило довгострокові і короткострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з В-/B до CCC+/C. Також S&P підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги в національній валюті на рівні В-/B. Прогноз рейтингів - "Негативний".

"Політична нестабільність в Україні значно загострилася. Ми оцінюємо Україну за нашими критеріями, що має характеристику "проблемного громадянського суспільства з ослабленими політичними інститутами", що зменшує можливості уряду підтримувати своєчасне обслуговування боргу", - говорилося в повідомленні.

Довгостроковий рейтинг за національною шкалою S&P тоді знизило з "uaBBB-" до "uaBB".