ua en ru

S&P знизило рейтинги України в іноземній валюті з В-/B до CCC+/C

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгострокові і короткострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з В-/B до CCC+/C.

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгострокові і короткострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з В-/B до CCC+/C. Про це повідомляє прес-служба S&P.

Також S&P підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги в національній валюті на рівні В-/B. Прогноз рейтингів - "Негативний".

"Політична нестабільність в Україні значно загострилася. Ми оцінюємо Україну за нашими критеріями, що має характеристику "проблемного громадянського суспільства з ослабленими політичними інститутами", що зменшує можливості уряду підтримувати своєчасне обслуговування боргу", - йдеться в повідомленні.

Довгостроковий рейтинг за національною шкалою S&P знизило з "uaBBB-" до "uaBB".

"Ескалація політичної напруженості в Україні робить очікувану фінансову підтримку з боку Росії менш визначеною у разі падіння правління Президента Віктора Януковича", - йдеться в повідомленні.

"Негативний прогноз рейтингів відображає нашу думку про потенціал подальшого зниження готовності або здатності уряду до обслуговування боргу в зв'язку зі сформованою політичною ситуацією", - наголошується в звіті.

Також агентство може знизити рейтинги, якщо "політичні заворушення призведуть до подальшого зниження адміністративних ресурсів уряду з обслуговування боргу або якщо очікувана фінансова підтримка з Росії не надійде і не будуть знайдені альтернативні джерела фінансування".

Зазначимо, раніше рейтингове агентство Fitch Ratings заявило, що надання Україні кредиту від Російської Федерації у сумі 15 млрд дол. сприяє зміцненню курсу гривні, принаймні, до першої половини 2015 р. У той же час Fitch відзначили, що надання Росією зовнішнього фінансування і зниження ціни на газ для України будуть мати короткочасний ефект, адже в 2016 р. Україні доведеться платити за зовнішніми зобов'язаннями.