ua en ru

S&P знизило прогнози рейтингів чотирьох російських нафтогазових компаній зі "стабільного" на "негативний"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) переглянула прогнози щодо кредитних рейтингів російських нафтогазових компаній ВАТ "Нафтова компанія "Роснефть", ВАТ "АК "Транснефть", ВАТ "ЛУКОЙЛ" і ВАТ "Газпром" і знизило їх зі "стабільного" на "негативний".

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) переглянула прогнози щодо кредитних рейтингів російських нафтогазових компаній ВАТ "Нафтова компанія "Роснефть", ВАТ "АК "Транснефть", ВАТ "ЛУКОЙЛ" і ВАТ "Газпром" і знизило їх зі "стабільного" на "негативний". Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.

При цьому агентство підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги "Газпрому" - ВВВ - /А-2; довгострокові кредитні рейтинги "Транснафти" за зобов'язаннями в іноземній валюті - ВВВ, за зобов'язаннями в національній валюті - ВВВ+; довгостроковий кредитний рейтинг Роснефти - ВВВ; а також довгостроковий кредитний рейтинг "Лукойлу" - ВВВ і рейтинг компанії за національною шкалою - ruAAA.

"Ми переглянули прогнози по рейтингах нафтогазових компаній слідом за переглядом прогнозу по суверенних кредитних рейтингах Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Рейтинги "Газпрому", "Роснефти" і "Транснефти", на думку S&P, не можуть бути вище рейтингу Російської Федерації, оскільки контрольний пакет акцій належить російському уряду.