ua en ru

S&P знизила рейтинг МХП до ССС+

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг української агропромислової компанії MHP S.A. (ПАТ "Миронівський хлібопродукт"; МХП) за зобов'язаннями в іноземній валюті з В- до ССС+

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг української агропромислової компанії MHP S.A. (ПАТ "Миронівський хлібопродукт"; МХП) за зобов'язаннями в іноземній валюті з В- до ССС+. Про це повідомляє прес-служба кредитного агентства.

Одночасно S&P підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг компанії за зобов'язаннями в національній валюті на рівні B-. Прогноз по всіх довгострокових рейтингах компанії - "Негативний".

Агентство також знизило рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу МХП з В - до ССС+. Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту залишається без змін.

"...Погіршення кредитоспроможності України та політична нестабільність можуть обмежити доступ українських емітентів до фінансових ринків. Зростання податків і несвоєчасне повернення сплачених податків можуть призвести до збільшення інвестицій в оборотний капітал і залученню додаткового боргу. У першій половині 2015 р. МХП належить погасити облігаційну позику, тому компанія залежить від доступу до ринків капіталу", - зазначає в повідомленні S&P.