ua en ru

S&P знизила рейтинг Ferrexpo до В-

Рейтингова компанія Standard & Poors (S&P) знизила рейтинг компанії Ferrexpo PLC за зобов'язаннями в національній валюті до "B-" у зв'язку з пониженням суверенного рейтингу.

Рейтингова компанія Standard & Poors (S&P) знизила рейтинг компанії Ferrexpo PLC за зобов'язаннями в національній валюті до "B-" у зв'язку з пониженням суверенного рейтингу. Про це повідомляє прес-служба S&P.

У той же час, рейтинг компанії за зобов'язаннями в іноземній валюті підтверджений на рівні "В-", прогноз "Негативний".

"Ми вважаємо, що компанія Ferrexpo PLC піддається підвищеним країнових ризиків, оскільки її шахти і обробні підприємства знаходяться на Україні. Як наслідок, ми знижуємо довгостроковий кредитний рейтинг Ferrexpo за зобов'язаннями в національній валюті з "В" до "B-", - йдеться в повідомленні S&P.

Згідно з повідомленням рейтингового агентства, Ferrexpo, швидше за все, зможе впоратися з наслідками можливого дефолту України за зобов'язаннями в іноземній валюті, і тому довгостроковий кредитний рейтинг компанії за зобов'язаннями в іноземній валюті підтверджений на рівні "В-".

Прогноз "Негативний" рейтинги Ferrexpo відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України.

Можливість перегляду прогнозу по рейтингах компанії на "Стабільний" або підвищення рейтингів Ferrexpo в значній мірі залежить від зниження ризиків і позитивного рейтингового дії щодо суверенного рейтингу України.