ua en ru

S&P знизив рейтинг "Укрзалізниці" до "вибіркового дефолту"

S&P знизив рейтинг "Укрзалізниці" до "вибіркового дефолту" Фото: "S&P"

Однією з причин стало те, що компанія розглядає можливості реструктуризації своїх зобов'язань

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило корпоративний кредитний рейтинг Державній адміністрації залізничного транспорту (Укрзалізниці) з "СС"до "SD - вибірковий дефолт. Про це повідомила прес-служба агентства.

За даними прес-служби, рейтинг знижений через припинення виплат по основному боргу в рамках ряду банківських кредитів та розгляд компанією можливості реструктуризації відповідних зобов'язань.

У повідомленні також йдеться про те, що компанія продовжує виплати відсотків за згаданим кредитами та всі необхідні виплати по випуску нот участі в позиці на суму 500 млн дол. строком погашення у 2018 р. З цієї причини, S&P підтвердило рейтинг випуску даних нот з погашенням в 2018 р. на рівні "СС". "Ми як і раніше розцінюємо можливу реструктуризацію нот участі в позиці на суму 500 млн дол. строком погашення у 2018 р. як дія, рівнозначне дефолту. Ми відзначаємо, що дефолт компанії за цими зобов'язаннями представляється нам практично неминучим", - наголошується в повідомленні.

Також агентство підтвердило рейтинг випуску пріоритетних забезпечених нот участі в позиці терміном погашення у 2018 р., випущених спецюрлицом - Shortline PLC, на рівні «СС».

Нагадаємо, загальний борг "Української залізниці" становить близько 37 млрд грн, у зв'язку з чим компанія оголосила технічний дефолт.