ua en ru

S&P підтвердило суверенні рейтинги України на рівні В-/В

S&P підтвердило суверенні рейтинги України на рівні В-/В Фото: агентство S&P Global Ratings (фото з відкритих джерел)

Прогноз розвитку економіки країни "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings (S&P) підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "B-/B", прогноз - "стабільний". Про це говориться у прес-релізі, який є у наявності РБК-Україна.

"Наші рейтинги України відображають слабкість її економіки (з точки зору доходів на душу населення), а також несприятливе інституціональне середовище і складну політичну ситуацію, значний вплив на які надає корумпованість різних рівнів управління", - йдеться в прес-релізі агентства.

Згідно з аналізом експертів S&P, суверенні рейтинги України, як і раніше, обмежуються значними ризиками рефінансування зовнішнього боргу, що призводить до необхідності дотримання вимог в рамках програми підтримки України Міжнародним валютним фондом.

"Незважаючи на те, що бюджетний дефіцит скорочується, обсяг державного боргу залишається значним унаслідок витрат, пов'язаних з "чисткою" банківського сектору і лише невеликого прогресу в скороченні значного дефіциту Пенсійного фонду країни", - відзначають аналітики S&P.

У той же час агентство зазначає успішне виконання українським урядом своїх зобов'язань у минулому році, що дозволило скоротити потреби в рефінансуванні, особливо в 2019 році, а також у 2020 році.

"Крім того, рейтинги України як і раніше стримуються високим рівнем інфляції споживчих цін, який значно перевищує цільовий показник НБУ. Механізм трансмісії грошово-кредитної політики залишається слабким внаслідок дуже високої частки проблемних кредитів українського банківського сектору", - зазначає S&P.

Незважаючи на все вищесказане, аналітики дають прогноз стабільного розвитку економіки України, що свідчить про те, що експерти сподіваються на подальше реформування всіх секторів держуправління, необхідне для надання п'ятого траншу в рамках програми розширеного фінансування МВФ.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги українського "ПриватБанку" на рівні "CCC+/C" зі стабільним прогнозом.