ua en ru

S&P підтвердило рейтинги України на рівні "В-/В", прогноз "стабільний"

S&P підтвердило рейтинги України на рівні "В-/В", прогноз "стабільний" Фото: Standard & poor's Ratings Services

Рішення S&P обумовлено стабілізацією макроекономічної ситуації в Україні в 2016

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Ratings Services підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг України на рівні "B/B" і рейтинг в українській гривні на рівні "uaBBB-" зі стабільним прогнозів по рейтингам. Про це повідомляється на сайті S&P.

"Призначення нового уряду в квітні 2016 року вивів країну з тупикової політичної ситуації, коли законодавча діяльність була фактично припинена. Уряд виконує умови, необхідні для отримання фінансування з боку Міжнародного валютного фонду по траншу, відстроченого до серпня 2016, і проводить необхідні реформи, погоджуючи і з парламентом. У той же час довгостроковий рейтинг України (" -") огоаничен складною економічною і політичною ситуацією в країні: широким поширенням корупції, непередбачуваним характером розвитку конфлікту на сході країни, значним об'ємом умовних зобов'язань, а також станом фінансового сетора", - йдеться в повідомленні агентства, оприлюдненому на сайті S&P.


Крім того, рейтингове агентство висловило думку про те, що в найближчі 12 місяців український уряд все також буде користуватися підтримкою міжнародних організацій-кредиторів і проводити (нехай і дещо повільно) необхідні бюджетні, фінансові та економічні реформи.

Зазначимо, агентство підвищило рейтинг України до рівня "B/B" з переддефолтного рівня "SD/D" в жовтні. Дане рішення S&P обумовлено завершенням урядом України процесу реструктуризації зовнішнього боргу.

Як повідомлялося, в кінці 2015 року S&P підтвердило рейтинги України на рівні "В-/В", прогноз "стабільний".