ua en ru

S&P підтвердило рейтинги РФ на рівні ВВ+/В, прогноз негативний

S&P підтвердило рейтинги РФ на рівні ВВ+/В, прогноз негативний Фото: S&P

Темпи скорочення бюджетних резервів країни в найближчі 12 місяців можуть виявитися вище, ніж очікується в даний час

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Рoor's (S&P) підтвердило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги Російської Федерації за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні "BB+/В" з "негативним" прогнозом. Про це йдеться в релізі рейтингового агентства.

За шкалою агентства довгостроковий рейтинг ВВ говорить про те, що емітент платоспроможний, але несприятливі економічні умови можуть негативно вплинути на можливості виплат. Короткостроковий рейтинг В свідчить про те, що боргове зобов'язання має спекулятивний характер. Емітент має можливості по його погашенню, але ці можливості дуже чутливі до несприятливих економічних умов.

Крім того, повідомляється, що довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги Російської Федерації за зобов'язаннями в національній валюті підтверджені на рівні "ВВВ-/А-3". S&P також підтвердило рейтинг за національною шкалою ruAAA.

"Прогноз по рейтингах - "негативний" відображає нашу точку зору щодо того, що темпи скорочення бюджетних резервів країни в найближчі 12 місяців можуть виявитися вище, ніж ми очікуємо в даний час. Зокрема, ми можемо знизити рейтинг, якщо зростання державного боргу буде прискорюватися до 3% ВВП щорічно або якщо процентні платежі становитимуть понад 5% доходів уряду. Ми також можемо знизити рейтинг Російської Федерації, якщо геополітична ситуація призведе до суттєвого посилення санкцій з боку ряду іноземних урядів щодо Росії, що ми нині вважаємо малоймовірним", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) прогнозує зниження показників капіталізації 30 найбільших російських банків.