ua en ru

S&P підтвердило рейтинги Львова на рівні "ССС-" з "негативним" прогнозом

S&P підтвердило рейтинги Львова на рівні "ССС-" з "негативним" прогнозом Фото: HuffingtonPost

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгострокові кредитні рейтинги українського міста Львова на рівні "ССС-". Про це повідомили у прес-службі S&P.

Прогноз зміни рейтингів залишається "Негативним".

Одночасно підтверджено рейтинг міста за національною шкалою - uaCCC-. "Незважаючи на зниження суверенного кредитного рейтингу України 10 квітня 2015 р., ми підтверджуємо рейтинги Львова, оскільки у міста немає боргу", - йдеться в повідомленні.

При цьому S&P знизило оцінку характеристик власної кредитоспроможності Львова з b- до ССС-, оскільки вважає, що доступ міста до залишків власних коштів на рахунку у Державному казначействі України може бути обмежений у разі суверенного дефолту.

"Рейтинги Львова відображають нашу оцінку системи регіональних (муніципальних) фінансів України як "дуже нестійкої і недофінансованої", а також нашу думку про "дуже слабку" економіку і "дуже низьку" фінансову гнучкість міста. Крім того, ми оцінюємо показники ліквідності Львова як "слабкі", а якість управління фінансами - як "низьку". Рівень умовних зобов'язань, пов'язаних з муніципальними підприємствами, на наш погляд, є "високим", що також обмежує кредитоспроможність міста. Ми позитивно оцінюємо "сильні" фінансові показники і "низький" рівень боргу Львова", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 квітня S&P знизило довгострокові кредитні рейтинги Києва з "ССС-" до "СС" з "негативним" прогнозом, водночас підтвердивши рейтинги Дніпропетровська на рівні "ССС-" і "uaССС-", прогноз "негативний".

10 квітня S&P знизило довгостроковий рейтинг зобов'язань України в іноземній валюті з "CCC-" до "CC" з "негативним" прогнозом.

Наприкінці грудня 2014 р. S&P знизило рейтинг Львова з "CCC" до "CCC-".