ua en ru

S&P підтвердило рейтинги Івано-Франківська на рівні "ССС-" з "негативним" прогнозом

S&P підтвердило рейтинги Івано-Франківська на рівні "ССС-" з "негативним" прогнозом Фото: Newscom

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгострокові кредитні рейтинги українського міста Івано-Франківська на рівні "ССС-". Про це повідомили у прес-службі S&P.

Прогноз зміни рейтингів - "Негативний".

Одночасно підтверджено рейтинг міста за національною шкалою на рівні uaCCC-. "Незважаючи на зниження суверенних кредитних рейтингів України 10 квітня 2015 р., ми підтверджуємо рейтинги Івано-Франківська, оскільки у міста немає прямого боргу", - йдеться в повідомленні.

Водночас S&P переглядає оцінку характеристик власної кредитоспроможності Івано-Франківська з b до ccc-, вважаючи, що доступ міста до залишків його грошових коштів на рахунку у Державному казначействі України може бути обмежений у разі дефолту суверенного уряду.

"Рейтинги Івано-Франківська враховують нашу оцінку системи регіональних (муніципальних) фінансів України як "дуже нестійкої і недофінансованої", а також "дуже низьку", на нашу думку, фінансову гнучкість, "дуже слабку" економіку, "низьку" якість управління фінансами, "слабкі" показники ліквідності і "помірні" умовні зобов'язання міста, пов'язані зі слабким фінансовим становищем муніципальних підприємств. Негативний вплив цих чинників компенсують "низьке" боргове навантаження і "помірні" фінансові показники", - йдеться в повідомленні.

При цьому прогноз "Негативний" по рейтингах Івано-Франківська відображає думку про те, що обмежений доступ міста до залишків грошових коштів, які знаходяться на рахунку в Державному казначействі України, може призвести до нездатності міста обслуговувати і погашати боргові зобов'язання в найближчі шість місяців.

Нагадаємо, 17 квітня S&P знизило довгострокові кредитні рейтинги Києва з "ССС-" до "СС" з "негативним" прогнозом, водночас підтвердивши рейтинги Дніпропетровська на рівні "ССС-" і "uaССС-", прогноз "негативний".

10 квітня S&P знизило довгостроковий рейтинг зобов'язань України в іноземній валюті з "CCC-" до "CC" з "негативним" прогнозом.

Наприкінці грудня 2014 р. S&P знизило рейтинг Івано-Франківська з "CCC" до "CCC-".