ua en ru

S&P підтвердило кредитний рейтинг "Кредобанку" на рівні "ССС-"

S&P підтвердило кредитний рейтинг "Кредобанку" на рівні "ССС-" Фото: Standard & Poor's

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's підтвердила довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента українського ПАТ "Кредобанк" на рівні "ССС-/С" і рейтинг за національною шкалою "uaCCC-" з "негативним" прогнозом. Про це повідомили у прес-службі S&P.

"Наслідки суверенного дефолту для фінансового профілю "Кредобанку" можуть бути непередбачуваними, але надзвичайно негативними, незважаючи на отримання поточної підтримки від материнської структури - польської банківської групи РКО", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в S&P, зберігається ризик введення урядом додаткових обмежень на вилучення роздрібних депозитів з банківського сектора в цілому. "Ця обставина знаходиться поза контролем материнської структури "Кредобанку", і, в разі реалізації відповідних ризиків, ми, швидше за все, будемо вважати це еквівалентом вибіркового дефолту", - додали в агентстві.

Також у S&P пояснили, що прогноз "Негативний" по рейтингах "Кредобанку" відображає аналогічний прогноз по суверенних рейтингах. "У разі подальшого посилення механізмів валютного контролю в Україні ми можемо знизити рейтинги банку до SD ("вибірковий дефолт"). Ми також можемо знизити рейтинги в разі зниження готовності РКО надавати підтримку Кредобанку"", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 10 квітня 2015 р. міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті з "ССС-" до "СС". Це стало реакцією на оголошення урядом країни про плани з реструктуризації єврооблігацій, що, на думку S&P, еквівалентно дефолту.

ПАТ "Кредобанк" заснований у Львові в 1990 р. Включений НБУ до групи "великі банки". Частка PKO Bank Polski SA у структурі акціонерного капіталу становить 99,6%.