ua en ru

S&P підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг Дніпропетровська на рівні ССС+

Служба кредитних рейтингів Standard & poor's 7 лютого 2014 р. підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг емітента Дніпропетровськ на рівні ССС+/uaBB, прогноз зміни рейтингів - "Негативний".

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's (S&P) 7 лютого 2014 р. підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг емітента Дніпропетровськ на рівні ССС+/uaBB, прогноз зміни рейтингів - "Негативний". Про це повідомляє прес-служба S&P.

Рейтинг Дніпропетровська обмежений рівнем суверенного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті ССС+.

Одночасно рейтинг Дніпропетровська за національною шкалою підтверджений за національною шкалою на рівні uaBB.

Рейтинги Дніпропетровська були знижені слідом за зниженням суверенних кредитних рейтингів України 28 січня 2014 р. у зв'язку зі складною політичною ситуацією, а також у зв'язку з тим, що держава регулює більшу частину доходів регіональних і місцевих органів влади, фінансові рішення приймаються одноосібно центральним урядом, а виконання бюджетів здійснюється через держказначейство.

Як наслідок, довгостроковий рейтинг Дніпропетровська ССС+ обмежений рівнем суверенного кредитного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті, однак відповідно до критеріїв S&P служба визначає індикативний рівень кредитоспроможності міста (indicative credit level - ICL) на рівні b.

Думка служби також відображає її оцінку системи суспільних фінансів України як "волатильної і недофінансованої", що обумовлює низький рівень гнучкості та передбачуваності фінансової політики міста, "негативну" оцінку якості фінансового управління, значний обсяг умовних зобов'язань муніципальних компаній, а також слабкість і концентрований характер економіки. Негативний вплив цих факторів компенсують низьке боргове навантаження міста, значна фінансова підтримка з боку центрального уряду, помірні показники виконання бюджету і "нейтральні" показники ліквідності.

Прогноз "Негативний" по рейтингах емітента Дніпропетровськ відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України.

Оскільки рейтинг міста обмежений рівнем суверенного рейтингу, будь-яка рейтингова дія відносно України, найімовірніше, призведе до аналогічного рейтингової дії щодо Дніпропетровська, при інших рівних умовах. В даний час ми в S&P не бачать реалістичного сценарію зниження оцінки ICL Дніпропетровська нижче CCC+.

Нагадаємо, 30 січня 2014 р. S&P знизила довгостроковий кредитний рейтинг емітента Дніпропетровська з В - до ССС+ негативним прогнозом. Одночасно рейтинг за національною шкалою знижений з иаВВВ - до uaBB.