ua en ru

S&P може знизити кредитні рейтинги п'яти європейських країн при відновленні рецесії

Standard & Poor's, що, ймовірно, знизить кредитні рейтинги Франції, Іспанії, Італії, Ірландії і Португалії на одну або дві ступені, якщо рецесія повернеться в єврозону і держави збільшать обсяг позик. Про це повідомила прес-служба S&P, передає Reuters.
"Суверенні рейтинги Франції, Іспанії, Італії, Ірландії і Португалії, ймовірно, будуть знижені при двох сценарії", - повідомило S&P у своєму звіті.
Результати стрес-тестів оцінюють здатність Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду підтримувати єврозону в разі двох вірогідних сценаріїв: подвійний рецесії і рецесії при високих процентних ставках.
Згідно агентству, при гіршому результаті численних банкам Іспанії, Італії і Португалії знадобиться рекапіталізація, при якій поточного механізму порятунку буде недостатньо, якщо ситуація виявиться гіршим від очікувань.
"Рейтинг Франції, швидше за все, буде знижений до "AA+" з "AAA" з-за погіршення фінансової ситуації, навіть якщо обсяг стресів буде помірним", - сказав аналітик S&P.
Агентство очікує зростання потреби уряду в позикових коштах з- за збільшення бюджетного дефіциту, якщо економічні умови посиляться.
Нагадаємо, 23 жовтня європейські лідери проведуть саміт, щоб знайти рішення для боротьби з борговою кризою єврозони, в результаті якого за додаткову фінансову допомогу вже звернулися Греція, Іспанія і Португалія.