ua en ru

S&P, крім ПриватБанку, підвищило прогноз по рейтингах до "стабільного" ​​Альфа-Банку і Кредобанку

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента трьох українських банків - ПАТ "Альфа-Банк" (Україна), ПАТ "Кредобанк" і ПАТ КБ "ПриватБанк" - на рівні "CCC/C" і переглянуло прогнози по їх рейтингам з "негативних" на "стабільні".

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента трьох українських банків - ПАТ "Альфа-Банк" (Україна), ПАТ "Кредобанк" і ПАТ КБ "ПриватБанк" - на рівні "CCC/C" і переглянуло прогнози по їх рейтингам з "негативних" на "стабільні" - відповідно до аналогічної рейтингової дії щодо України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Standard & Poor's.

Крім того, S&P підвищив рейтинги за національною шкалою Альфа-Банку (Україна) і Кредобанку з "uACCC" до "uACCC+".

"Незважаючи на погіршення операційних умов у банківському секторі України, ми підтверджуємо наші рейтинги ПАТ КБ" ПриватБанк", ПАТ "Альфа-Банк" і ПАТ "Кредобанк" (Україна) на рівні "CCC/С". Крім того, ми переглядаємо прогнози по рейтингах цих банків з "негативних" на "стабільні" - услід за аналогічною рейтинговою дією відносно суверенного уряду", - йдеться в повідомленні.

"Ми вважаємо, що зниження показника ВВП України, нещодавня девальвація гривні і геополітична напруженість відносин між Росією і Україною призводять до погіршення профілю фондування, показників капіталізації та якості активів українських банків", - додають при цьому в S&P.

ПАТ КБ "ПриватБанк" - найбільший банк України, ПАТ "Альфа-Банк" (Україна) і ПАТ "Кредобанк" - дочірні структури іноземних банківських груп з високим рівнем рейтингів.

Нагадаємо, 12 серпня ПриватБанк повідомив, що Standard & Poor's підвищило прогноз по рейтингах ПриватБанку до "стабільного"​​, а власну кредитоспроможність банку оцінило вище суверенного рейтингу.