ua en ru

З початку українсько-російського конфлікту бойовики захоплювали в полон 62 журналіста, - ІМІ

З початку російської агресії в Криму і на сході України бойовики захоплювали в полон щонайменше 62 журналіста.

З початку російської агресії в Криму і на сході України бойовики захоплювали в полон щонайменше 62 журналіста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Інституту масової інформації.

"З початку російської агресії на сході України і в Криму бойовики так званих "ДНР" і "ЛНР", та інші проросійські сепаратисти захоплювали в полон або утримували щонайменше 62 журналіста", - йдеться в повідомленні.

Такими є дані моніторингу "Барометр свободи слова", який проводить інститут.

ІМІ відзначає, що в березні було11 викрадень працівників ЗМІ в Криму, в квітні - 20, у травні - 13, червні - 11, липні - 7 - вже на Сході України.

З початку року ІМІ також зафіксував шість випадків загибелі журналістів при виконанні професійних обов'язків (під час подій Майдану, 5 - у зоні АТО), а також 257 випадків побиття і нападів на журналістів, 114 випадків перешкоджання законній професійній діяльності і 117 випадків цензури.

Інститут масової інформації проводить щомісячний всеукраїнський моніторинг свободи слова за такими категоріями: фізична агресія, цензура і доступ до інформації, економічний і політичний тиск, юридичний тиск, і кібер-злочинів проти ЗМІ та журналістів.