ua en ru

З початку року підприємствам Київської обл. автоматично відшкодований ПДВ на 6,2 млн грн, - ДПС

З початку 2011 р. станом на 20 червня підприємствам Київської обл. автоматично відшкодований ПДВ на суму 6,2 млн грн. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив голова ДПС в Київській обл. Анатолій Петренко.

«Якщо брати суму, то, напевно, вона невелика - 6,2 млн грн з початку року. Але це та база, з якої потрібно стартувати, і на якій відпрацьовані наші найкращі, найбільш добросовісні платники», - сказав він.

За словами Петренка, автоматичне відшкодування ПДВ отримали три компанії: ТОВ «Омега Мінералз» в квітні п.р. (0,4 млн грн), ВАТ «Елопак Фастів» в травні п.р. (2,7 млн грн) і червні п.р. (2 млн грн), ВАТ «Трібо» в червні п.р. (1,1 млн грн).

Голова ГНС в Київській обл. додав, що аналіз надання звітності по ПДВ в червні п.р. указує, що в липні чотири платники отримають бюджетне відшкодування в автоматичному режимі на загальну суму 5,6 млн грн. «Це два платники, які вже відшкодовувалися в автоматичному режимі - ТОВ «Омега Мінералз» і ВАТ «Елопак Фастів», а також два платники вперше скористаються цим правом - ЗАТ «Пентопак» (0,9 млн грн) і ТОВ «КИЇВ- Кетерінг »(3,4 млн грн). Ці платники зуміли підготуватися і, як кажуть, справа пішла», - сказав Петренко.