ua en ru

С.Міщенко: Звільнення Л.Черновецького з посаді голови КМДА - це підготовка до наступних виборів в Києві

Звільнення Леоніда Черновецького з посаді голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) - це підготовка до наступних чергових виборів в місті Києві. Про це РБК-Україна заявив народний депутат із фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Міщенко.
"Я впевнений, що це підготовка до наступних чергових виборів у м. Києві... Наразі адміністративний ресурс робить все можливе, щоб місто Київ підготувати до наступного мера і голови адміністрації в одній особі. Або будуть внесені зміни до закону, що мера взагалі не буде. Райрад немає і зрозуміло, що на місцях депутатів немає. Все робиться для того, щоб Київ не приймав участі у місцевій боротьбі", - заявив С.Міщенко.
При цьому він зазначив, що перед тим, як звільняти з посади Л.Черновецького необхідно було внести зміни до закону про столицю.
Депутат також зазначив, що ще за часів президентства Леоніда Кучми було прийнято рішення, що керувати адміністрацією і бути мером повинна одна особа: "Де-факто буде існувати указ, який протирічить закону про столицю, а де-юре його ніхто оскаржувати не буде".
Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович призначив Олександра Попова головою КМДА замість Леоніда Черновецького. Відповідні укази (1037/2010 и 1038/2010) від 15 листопада опубліковані на сайті Президента України.