ua en ru

С.Льовочкін: Питання про нову кандидатуру на посаду голови НБУ відкрите

Зміни до закону про Національний банк України врегулюють роботу Володимира Стельмаха на посаді голови Нацбанку України. Про це сьогодні на зустрічі з журналістами заявив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, передає радіо Свобода.

"Стельмах наразі справляється, гривня стабільна. Зараз готуються зміни до закону про Національний банк. Законопроект збільшить кількість заступників із трьох до п'яти, збільшить незалежність НБУ від уряду, що є вимогою Міжнародного валютного фонду, і врегулює питання роботи Стельмаха на посаді голови Національного банку до внесення Президентом нової кандидатури", - сказав С.Льовочкін.
На запитання про те, хто може бути такою кандидатурою, голова Адміністрації зауважив, що "це питання відкрите". "Поки що працює Стельмах, він працює досить ефективно", - наголосив С.Льовочкін.
Крім того, голова Адміністрації заявив, що зміцнювати гривню наразі "недоцільно". "Зміцнювати гривню - це залазити в кишеню експортерам, які є головними платниками податків і які формують основні зарплатні фонди... Тому я думаю, що цей крок зараз абсолютно недоцільний", - наголосив С.Льовочкін.
Володимир Стельмах очолює НБУ з грудня 2004 р. В грудні минулого року закінчився його 5-річний термін перебування на посаді.
У березні Президент України Віктор Янукович заявив, що наразі не планує змінювати керівника Нацбанку.