ua en ru

С.Глазьєв: У квітні 2011 р. в Ялті буде підписано угоду про ЗВТ у рамках Митного союзу

У квітні 2011 р. в Ялті буде підписано угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) у рамках Митного союзу (МС). Про це в ході україно-російського форуму заявив відповідальний секретар комісії ТЗ Сергій Глазьєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми дуже сподіваємося, що в квітні цього року в Ялті буде підписано угоду що остаточно уніфікує торгові відносини в рамках об'єднання", - повідомила С.Глазьєв.
С.Глазьєв підкреслив, що за останні півроку "ми вже бачимо збільшення товарообігу в рамках Митного союзу. Зростання товарообігу тільки за останні півроку ми бачимо на третину. А за нашими розрахунками цей показник буде становити одна третина ВВП в десятирічній перспективі для кожної з держав. І те, що ми бачимо сьогодні, підтверджує наші прогнози", - заявив С.Глазьєв.
На даний момент, зі слів С.Глазьєва, йде підготовка технічних регламентів ЄврАзЕС, на порядку денному також стоїть питання про подальше розширення МС:
"Мова йде про Киргизію і Таджикистан ... Але досвід роботи єдиної митної території за останні півроку показує дуже гарні показники. ЕТТ працює, і немає ніяких принципових розбіжностей ... При цьому єдині митні збори йдуть в загальний "казан", а потім розподіл відбувається за квотним принципом", - повідомив С.Глазьєв.