ua en ru

З 1 квітня оплачувати послуги паркування слід тільки за допомогою паркоматів, - Мінрегіон

Міністрство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України нагадує, що з 1 квітня 2012 р. оплачувати послуги паркування слід виключно тільки за допомогою паркувальних талонів, а також на майданчиках, обладнаних технічними засобами (паркоматами і терміналами).Про це повідомляє прес-служба Мінрегіон.

"Відкладати установки паркоматів і автоматичних в'їздних-виїзних терміналів не парковках недоцільно .... Для запобігання розрахунку за парковку готівкою, в правил паркування транспортних засобів внесено зміни, згідно яким з 1 квітня цього року продавати паркувальні талони буде дозволений тільки шляхом безготівкової форми розрахунків. Це буде сприяти детінізації, зробить приховування частини коштів, отриманих паркувальниками готівкою", - говориться в повідомленні Мінрегона.

Крім того, Мінрегіон вніс до Верховної Ради України (ВР) законопроект, який передбачає штрафи за несплату парковки громадянином, за неналежне обладнання майданчика для паркування оператором, за протиправне паркування на місцях, призначених для паркування інвалідів а також встановлює механізм контролю за дотриманням цих правил.

Нагадаємо, уряд України переніс строки обладнання паркувальними автоматами відведених для платної парковки майданчиків з 1 січня 2012 року на 1 квітня цього ж року.

За даними Мінрегіону, в Україні на початок 2011 року з 3080 майданчиків для платного паркування лише 116 були обладнані паркувальними автоматами, а ще 32 - в'їзними-виїзними терміналами, що разом складає менше 5% від загальної кількості. На початок 2011 року майданчиків для паркування, обладнаних паркувальними автоматами, найбільше було у Дніпропетровській області (62), Києві (30) та АР Крим (17). У більшості областей паркомати та в'їзні-виїзні термінали взагалі були відсутні.

На сьогодні, за орієнтовною оцінкою Міністерства, для обладнання усіх існуючих відведених майданчиків для платного паркування в Україні необхідно встановити біля 3,5 тисяч паркоматів, а враховуючи необхідність у забезпеченні Києва, Севастополя, Сімферополя та усіх обласних міст країни близько 900 тисячами машиномісць загальна потреба у паркоматах становитиме біля 7 тис. одиниць.