ua en ru

РЖД побудує залізницю в Індонезії за 2,4 млрд дол

Російська залізнична монополія РЖД планує побудувати залізницю загальною вартістю 2,4 млрд дол. на острові Борнео в Індонезії для перевезення вугілля, повідомила у вівторок індонезійська влада, передає Reuters.

Планується, що перша черга дороги, яка сполучає північні райони Центрального Калімантану зі східним побережжям острова, запрацює до 2017 року. Інвестиції насамперед завдовжки 185 кілометрів складуть 1,7 млрд дол.

"Перший етап залізниці буде призначений для вугілля, але ми сподіваємося, що зможемо використовувати його також для (перевезення) пальмового масла, каучуку і людей", - сказав губернатор Східного Калімантану Аванг Фароєк на прес-конференції в Джакарті.

Пропускна спроможність на початковому етапі складе 20 мільйонів тонн вугілля в рік, додав директор проекту Андрій Шигаєв.

РЖД розробляє техніко-економічне обгрунтування проекту і розраховує стати генеральним підрядчиком при проектуванні, будівництві і експлуатації залізниці, повідомив представник РЖД. "Грошей самої РЖД в проекті не буде", - сказав він. Фінансування будівництва в обсязі до 2 млрд дол. буде організовано у вигляді позик від найбільших міжнародних банків, решту коштів нададуть приватні, зокрема інституційні інвестори. Остаточне рішення про будівництво дороги може бути прийнято до кінця 2012 року, розраховує РЖД.

Нагадаємо, виручка РЖД в 2011 р., за попередніми даними, виросла на 7,3% - до майже 40 млрд дол.