ua en ru

РЖД відмовилися від продажу квитків у Крим з 28 травня через розбіжності з Україною

ВАТ "Російські залізниці" (РЖД) не зможе відкрити продаж квитків на поїзди до Криму з 28 травнячерез розбіжності з українською стороною

ВАТ "Російські залізниці" (РЖД) не зможе відкрити продаж квитків на поїзди до Криму з 28 травнячерез розбіжності з українською стороною, повідомив РБК президент РЖД Володимир Якунін в кулуарах Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ).

"Домовлялися-домовлялися, але зараз українська сторона поінформувала нас, що вона не може підтвердити бронювання квитків (Крим) починаючи з 28-го числа", - сказав він. РЖД не можуть почати продаж квитків, тому що "це не підтверджено приймаючої залізницею", додав Якунін.

У четвер, 22 травня, український державний перевізник "Укрзалізниця" повідомив про початок попереднього продажу квитків на внутрішні та міжнародні поїзди до Криму власного формування. Пасажири можуть придбати квитки на потяги з України та з Білорусії в Крим, а також на поїзди формуванням "Кримських залізниць" з Сімферополя, Севастополя і Керчі до Москви, які курсують з 1 по 15 червня. "Невирішених проблем, які б перешкоджали відкриттю продажу квитків у Крим, немає", - сказав представник "Укрзалізниці".
Однак, як пояснив співробітник РЖД, монополія не може почати продаж квитків на свої потяги через неузгодженість низки технічних питань". Представник РЖД додав, що таке робоча нарада російських і українських залізничників за погодженням тарифів пройде в червні.

У квітні РЖД, "Укрзалізниця" і "Білоруські залізниці" на тристоронній зустрічі в Мінську попередньо узгодили графіки руху поїздів в Крим через територію України на 2014-2015рр. Передбачалося, що графіки будуть діяти з 1 червня.