ua en ru

Російська залізниця і Міноборони РФ підписали договір про будівництво залізниці в обхід України

Російська залізниця і Міноборони РФ підписали договір про будівництво залізниці в обхід України Фото: Російська залізниця

Договір був підписаний 25 червня

ВАТ "Російська залізниця"і Міністерство оборони Російської Федерації (РФ) підписали договір про будівництво двухпутной електрифікованої залізниці в обхід України на ділянці Журавка (Воронезька область) - Міллерово (Ростовська область). Про це повідомило джерело у відомстві, передає ТАСС.

"25 червня ВАТ "РЖД" в якості замовника і Міноборони РФ в якості виконавця підписали договір про виконання окремих видів робіт, пов'язаних з будівництвом електрифікованої залізниці на ділянці Журавка - Міллерово в обхід України", - сказав співрозмовник агентства.

"Мова йде про виконання робіт по зведенню земляного полотна на ділянці з 11 по 31-й км", - уточнив він.

Крім цього, за його словами, договір підписали: з боку "РЖД" - директор з комплексної реконструкції залізниць та будівництва об'єктів залізничного транспорту Олександр Бутко, з боку Міноборони РФ - начальник Головного управління залізничних військ генерал-лейтенант Олег Косенков.

Як в листопаді повідомив федеральний чиновник, який брав участь в обговоренні проекту, Росія прийняла рішення з 2015 року розпочати реконструкцію і будівництво залізничних шляхів в обхід території України, вартість проекту становить 55 млрд рублів.

За його словами, фінансування буде надаватися рівномірними траншами протягом трьох найближчих років.

Військові добудують залізницю між Воронезькою і Ростовською областями, що йде в обхід території України, в кінці 2017 року - на кілька місяців раніше, ніж планувалося, повідомило 6 травня джерело в Міноборони РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія планує поставляти зброю бойовикам і боєприпаси з допомогою залізниці.