ua en ru

Ринок акцій США відкрився зростанням провідних індексів на тлі макроекономічних новин.

Ринок акцій США відкрився зростанням провідних індексів на тлі макроекономічних новин, передає РБК. Безумовно, основним драйвером зростання на відкритті торгів стали дані про споживчі витрати в США за березень, що укріпили упевненість інвесторів в швидкому відновленні американської економіки після рецесії. Як показали дані Мінторгу США, особисті витрати споживачів зросли в березні в порівнянні з лютим на 0,6%, що стало найзначнішим зростанням показника за 5 місяців. Норма заощадження знизилася до 2,7% - з 3% в попередньому місяці. Доходи американців зросли на 0,3% - вперше з початку року.

Ринкові гравці в США також відіграють позитивні новини по Греції. На минулих вихідних ЄС і Міжнародний валютний фонд погодилися надати Греції пільгові кредити на суму 110 млрд євро строком на 3 роки. Сьогодні уряд ФРН - найбільшої країни в єврозоні - схвалив участь Німеччини в пакеті фінансової допомоги Афінам. Як повідомила журналістів канцлер Німеччини Ангела Меркель, Берлін внесе до рятівної програми ЄС/МВФ в цілому 22,4 млрд євро. Тепер ринок хоч би не сумнівається в тому, що у Греції не буде проблем з рефінансуванням поточної заборгованості, що закінчується в травні.

Крім того, про довгождане злиття оголосили авіакомпанії United Airlines і Continental Airlines. Шляхом обміну акцій буде створений найбільший в світі авіаперевізник. Не дивлячись на те, що операція заявлена як "злиття рівних", тон в ній задає United Airlines: її акціонери отримають 55% об'єднаної компанії, перевізник працюватиме під ім'ям United Airlines. На тлі оголошення про операцію акції компанії UAL Corp. (холдингова компанія United Airlines) подорожчали на 1%, на стільки ж зміцнилися акції Continental.

У лідерах зростання знаходяться папери компанії Dollar Thrifty, що займається здачею автомобілів напрокат. Котирування акцій Dollar Thrifty підскочили на 15%, після того, як конкурент Avis Budget Group вступив в боротьбу за Thrifty. Неділю тому компанія Hertz оголосила про покупку Dollar Thrifty за 1,2 млрд дол.

Акції виробника комп'ютерів і мультимедійних пристроїв Apple Inc. додали у вазі на початку торгів 1,3%. Компанія повідомила сьогодні, що продала вже понад 1 млн планшетних ноутбуків iРad на тлі ажіотажного попиту на новинку.

Станом на 17:55 за київським часом індекс Dow Jones виріс на 56,08 пункту (+0,51%) - до 11064,69 пункту, індекс S&Р - на 4,25 пункту (+0,36%) - до 1190,90 пункту, а індекс Nasdaq - на 14,09 пункту (+0,6%) - до 2475,76 пункту.