ua en ru

Ринок процентних ставок необхідно регулювати адміністративним методом, - учасник ринку

Ринок процентних ставок необхідно регулювати адміністративним методом. Про це сьогодні в заявив глава правління АТ «ОТП-банк» Дмитро Зінков, передає кореспондент РБК-Україна.
«Якщо цього не було на порядку денному в Нацбанку, я б запропонував все-таки таке питання поставити. Ми ж регулюємо валютний ринок адміністративним методом. Це багато разів робили в цій країні. Чому б не спробувати регулювати ринок процентних ставок? У цій країні у нас ще пережиток «совка», на початку потрібно адмінресурсу все зробити, а потім ринок запрацює», - заявив Зінков.
Також він нагадав, що це питання піднімалося в ході міжнародного банківського форуму: «У наших рекомендаціях була пропозиція продумати варіант регулювання процентних ставок по депозитах у впровадженні якогось додаткового резервування страхований депозитів, якщо вони приваблюють залишки вище, ніж середні по ринку. Якщо ми зробимо це, то здешевимо ресурс, визначимо якусь прийнятну маржу банків. Ми прийдемо до доступного іпотечного кредитування».