ua en ru

Ринок нових легкових авто за 10 міс. знизився на 56% до майже 36 тис. штук

Ринок нових легкових авто за 10 міс. знизився на 56% до майже 36 тис. штук Фото (Associated Press): ринок нових легкових авто в Україні

Жовтневий результат продажів став максимальним за останні 10 місяців - майже 5,6 тис. нових авто

Український автопарк за 10 місяців 2015 року поповнився на 35 тис. 983 нових легкових автомобілів, що на 56% менше торішнього результату. Про це повідомили у прес-службі асоціації автовиробників України "Укравтопром".

Як зазначається, показники минулого року, починаючи із травня, були гіршими для українського ринку нових автомобілів за попередні 12 років..

Від січня по жовтень продажі нових легкових автомобілів так жодного разу і не перевищили показники попереднього року.

У жовтні зафіксовано найменше відставання від минулого року, яке склало всього 5%. При цьому жовтневий результат продажів став максимальним за останні 10 місяців - 5 тис. 596 нових легкових авто.

"Незважаючи на деяку активізацію споживчої активності, яка відбувається останнім часом, ринкова частка автомобілів, вироблених і зібраних на українських заводах, залишається досить низькою і за період із січня по жовтень склала близько 15% проти 30% у 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Найбільшим попитом за останні десять місяців в українців користувалися автомобілі японського бренду Toyota. Із січня по жовтень обсяг реалізації нових легкових автомобілів "Тойота" склав 3 тис. 870 шт. Таким чином, порівняно з аналогічним періодом минулого року, попит на автомобілі цього японського бренду, незважаючи на його лідерство, впав на 55%.

Другим за популярністю в українців став французький бренд Renault, який з початку року тричі піднімався на перший рядок рейтингу продажів. За останні десять місяців свої перші номери отримали 3 тис. 246 нових автомобілів Renault, що на 24% менше результату річної давності.

З показником 2 тис. 315 автомобілів третю сходинку рейтингу зайняв вітчизняний автомобільний бренд - ЗАЗ. Від свого показника річної давності Запорізький автозавод відстав на 67%.

На четвертій позиції Nissan - 2 тис. 170 авто (-43% відносно аналогічного періоду минулого року).

Замикає п'ятірку лідерів Ford. Обсяг реалізації нових легкових автомобілів цієї марки склав - 1 тис. 951 шт. (-47% до апмр).

Водночас бестселером на українському ринку за підсумками десяти місяців стала французька модель - Renault Logan. Від початку року в Україні було зареєстровано 1 тис. 290 продажів Logan.

Український ЗАЗ Sens своїми гаманцями лайкнули 1 тис. 50 українців, віддавши цієї моделі друге місце споживчих переваг. Так само до п'ятірки найпопулярніших моделей на українському ринку нових легкових авто за січнево-жовтневий період увійшли Mazda CX5, Toyota Camry і ЗАЗ Lanos.

Нагадаємо, за 9 міс. ринок нових легкових авто знизився на 60% до понад 30 тис. штук.