ua en ru

Ринкова капіталізація публічних компаній АПК України на квітень 2012 р. складає близько 6,3 млрд дол

Ринкова капіталізація публічних компаній, які працюють в АПК України, станом на початок квітня 2012 р. складає близько 6,3 млрд дол., що на 10% менше показника початку вересня 2011 р. (7,02 млрд дол. США), повідомляє прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Якщо розглядати більш короткострокову перспективу, то можна відзначити, що ситуація на ринку цінних паперів аграрних компаній поліпшується, адже за останні чотири місяці їхня капіталізація зросла на 26%.

"Пожвавлення активності на фондових ринках по відношенню до агропродовольчого сектора є позитивний сигнал для українських компаній. Він відкриває вікна можливостей по залученню інвестицій. Це особливо важливо в умовах, коли кредитні фінансові ресурси є досить дорогими і не для всіх доступними. Але важливо комплексно розуміти основні аспекти залучення фінансування на міжнародних ринках, і другий міжнародний форум по IPO, який пройде 17 квітня в Києві, максимально цьому сприятиме", - зазначив президент асоціації Алекс Ліссітса.