ua en ru

Ринки: Весь світ сьогодні відпочиває

На відкритті очікується нейтральна динаміка. Сьогодні Різдво святкують у більш ніж 100 країнах світу, тому багато зарубіжні біржі сьогодні закриті. Російські майданчики на відкритті торгуються в плюсі: РТС перебуває на рівні 0,06%, ММВБ додає 0,16%. Важлива статистика сьогодні теж відпочиває. Про це розповів провідний фахівець департаменту інтернет-трейдингу Dragon Capital Дмитро Михайлусенко.

Індекс UX у понеділок закрився зниженням, на рівні 0,37%. Обсяг торгів на фондовому ринку по акціях склав 37,5 млн. грн., з них на ринку заявок - 8,54 млн. грн., на ринку РЕПО - 28,29 млн. грн.

За підсумками торгів на терміновому ринку обсяг угод по всіх інструментах склав 25,84 млн. грн. (по ф'ючерсах - 21,91 млн. грн., по опціонах - 3,93 млн. грн.). Ближній ф'ючерс UX-3.13 завершив торги з позитивною динамікою (+1,86%), розрахункова ціна склала 993,1 п. зі спредом +57,00 п.

Відкриття вчорашньої сесії проходило під тиском з боку продавців. В моменті мінімальне значення індексу досягало -1,6%, але буквально через півгодини ринок повернувся на позначку, близькі до закриття попереднього дня. Після обіду продавці знову провокували ринок, але не змогли втримати його на значеннях нижче 1%. Таким чином, вчора спостерігалася невелика боротьба, яка завершилася на користь покупців з невеликою перевагою.

У переддень Різдва не працювали біржі в Німеччині та Італії, а в США, Великобританії та ряді інших країн торги проходили в скороченому режимі. Тому протягом дня надходило вкрай мало сигналів для локального ринку, які могли б спонукати інвесторів до скоординованих дій.

За підсумками торгів лідерами по ліквідності стали акції Мотор Січі (2,13 млн. грн.), Центренерго (0,44 млн. грн.) і Укрнафти (0,25 млн. грн.). Лідерами зростання серед ліквідних паперів стали акції Райффайзен Банк Аваль (+0,93%), Мотор Січі (+0,90%) і Азовсталі (+0,41%). Зниження продемонстрували акції Луганськтепловозу (-2,58%), Донбасенерго (-1,98%) і Укрнафти (-1,80%).

Джерело: UBR