ua en ru

Важелів впливу на РФ через санкції ще дуже багато, - Тука

Важелів впливу на РФ через санкції ще дуже багато, - Тука Фото: Георгій Тука

Тука заявив, що очікував більшого ефекту від санкцій

Важелів впливу на Росію через санкції ще дуже багато, і їх потрібно використовувати. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ТПО України Георгій Тука в ефірі "5 каналу".

"Чесно кажучи, я очікував більшого ефекту від введених санкцій. Ще рік тому я очікував більш критичних наслідків для російської економіки. Взагалі можливостей ще дуже багато для введення санкцій. Навіть я б сказав так. Є багато можливостей здійснення вже тих санкцій, які введені. Адже це не таємниця, що час від часу фіксується порушення цих санкцій насамперед нашими європейськими партнерами – великим приватним бізнесом, якщо називати речі своїми іменами. Тобто важелів впливу ще дуже багато. І їх можна, я вважаю, їх потрібно використовувати", - сказав Тука.

Нагадаємо, раніше посол України в США Валерій Чалий заявив, що Сполучені Штати будуть вводити нові санкції проти Російської Федерації, поки вона не виведе свої військові сили з окупованого Донбасу і не відновить територіальну цілісність і суверенітет України.

За його словами, подальші конкретні санкції підуть як у відношенні осіб як зі списку, так і з додаткових. Він додав, що зміна підходу Росії полягає у виведенні військ з української території, повернення полонених і затриманих, закриття кордону з допомогою міжнародної місії.