ua en ru

Рибалка вважає політичним замовленням розслідування ГПУ щодо його е-декларації

Рибалка вважає політичним замовленням розслідування ГПУ щодо його е-декларації Фото: Сергій Рибалка

Нардеп звинуватив владу у спробі знищити створений його родиною бізнес

Народний депутат України, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка, голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка вважає політичним замовленням розслідування, ініційоване Генеральною прокуратурою України (ГПУ) щодо походження коштів в його електронній декларації. Про це політик написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Розслідування, ініційоване проти мене Генпрокуратурою, - це виконання політичного замовлення на дискредитацію мене і нашої політичної команди. До обрання народним депутатом я багато працював у бізнесі і маю легальні доходи. І зараз створений моєю родиною бізнес дає робочі місця і гідну легальну зарплату тисячам українців", - написав він.

Рибалка також зазначив, що "здійснюючи замовні переслідування, влада через прокуратуру намагається знищити цей бізнес, прирікаючи людей на безробіття і зубожіння".

Розслідування, ініційоване проти мене Генпрокуратурою - це виконання політичного замовлення на мою дискредитацію і нашої...

Опубліковано Сергієм Рибалкою 23 січня 2017 р.

Як повідомлялося раніше, нардеп Рибалка задекларував за 2015 рік доходи на рівні понад 9 млн гривень, а також готівкові кошти та кошти на рахунках в банках на суму близько 50 млн гривень. Зокрема, у власності нардепа – права інтелектуальної власності на промислові зразки і корисні моделі, а серед джерел доходів – роялті за їх використання, доходи від відчуження нерухомого майна та ін.

До обрання народним депутатом України, Рибалка працював на різних посадах на підприємствах, які раніше входили в корпорацію S. I. Group. З 2014 р. родина нардепа володіє брендом S.Group. Перша компанія з групи підприємств була заснована в 1996 році. Сьогодні S. Group є лідером ринку снеків, виробляє продукцію під ТМ Semki, Snekkin, Мачо, Козацька слава та інші.