ua en ru

Рибалка розповість у МВФ про реформи фінансового сектору та боротьбу з корупцією

Рибалка розповість у МВФ про реформи фінансового сектору та боротьбу з корупцією Фото: Сергій Рибалка

Глава фінкомітету вже зустрівся з конгресменами та представниками громадських і державних структур США

Голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка зустрінеться сьогодні з головою місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) по Україні у Вашингтоні, а також з представниками Мінфіну США. Про це Рибалка повідомив в ефірі телеканалу "112-Україна".

Розповів в ефірі телеканалу 112 Україна про проміжні підсумки нашої робочої поїздкі до Вашингтону. Сьогодні матиму зустрічі з головою місії МВФ по Україні, а також із представниками Мінфіну та конгресменами. Під час цих зустрічей нас цікавить і турбує два питання, які пов'пов'язані між собою. Це боротьба з корупцією та просування реформ у фінансово-банківському, промисловому секторі. Ми донесли позицію фракції Радикальної партії щодо боротьби з корупцією. Адже, на жаль, сьогодні Генпрокуратура робить все, щоб знищувати малий і середній бізнес, виконуючи чиїсь замовлення. Ми розраховуємо на підтримку влади США, щоб такі закони в Україні дійсно приймалися, щоб наша країна була економічно сильною.

Опубліковано Сергієм Рибалкою 14 вересня 2017 р.

Зокрема, за його словами, ця зустріч повинна сприяти розвитку економіки в Україні, а також подальшому просуванню реформ фінансового сектора. Рибалка зазначив, що за три минулі дні робочої поїздки провів зустрічі з рядом конгресменів та представниками громадських і державних структур США.

"Під час цих зустрічей нас цікавить і турбує два питання, які взаємопов'язані. Це боротьба з корупцією і просування реформ у фінансово-банківському, промисловому секторі. Ми донесли позицію фракції Радикальної партії щодо боротьби з корупцією. Адже, на жаль, сьогодні правоохоронні органи роблять все, щоб знищувати малий і середній бізнес, виконуючи чиїсь замовлення", - зазначив Рибалка.

За його словами, американським колегам він доносить ідею про те, що "тільки через просування реформ, через відновлення довіри до фінансово-банківської системи, доступне кредитування, ряд пакетів промислових законопроектів, Україна зможе зробити великий стрибок і зробити нашу країну більш економічно самостійної". "Тому що нас не влаштовує 2% зростання ВВП, про які говорить влада", - додав глава фінкомітету Ради.

"Ми розповіли нашим колегам, які напрацювання нашої фракції вже є, чого ми домоглися – це створення кредитно-експортного агентства, це ряд інших законопроектів, які стосуються підтримки малого та середнього бізнесу. Ми розраховуємо на підтримку і меседжі влади США, щоб такі закони в Україні дійсно приймалися, щоб наша країна була економічно сильною", - зазначив політик.

На думку нардепа, тема підтримки МСБ сьогодні є особливо важливою, оскільки в Україні цей сектор знищується, в той же час в інших країнах це ланка, на якій тримаються провідні світові економіки.

Рибалка додав, що колег в Конгресі теж турбує питання боротьби з корупцією і питання просування економічних реформ.

"Після цієї робочої поїздки ми надамо нашим колегам – конгресменам, сенаторам, державним інституціям Стратегію розвитку фінансово-банківського сектору, ми дамо стратегію промислового пакету, а також ті законопроекти, які вже є у Верховній Раді, які пройшли розгляд на профільних комітетах і чекають прийняття у парламенті", - зазначив депутат.

Він також додав, що в ході робочої поїздки провів ряд зустрічей з відомими політичними консультантами і журналістами, які впливають на громадську думку в США.