ua en ru

Рибак: "Я вірю в те, що парламент почне працювати в спокійному режимі"

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак упевнений, що парламент почне працювати в спокійному режимі. Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Рибак в ефірі програми "Події тижня" на каналі "Україна" 17 березня.

"Я вірю в те, що парламент все-таки почне працювати, почне працювати в спокійному режимі", - сказав Рибак, уточнивши, що мова йде про вівторок, 19 березня.

"Може бути з ранку ще якісь питання виникнуть. Але я впевнений, що наступного тижня парламент повинен працювати. Метод блокування - він нічого не приносить. Я, коли блокують, я запрошую керівників, я кажу: "Ви самі, взагалі- то, себе в кут заганяєте!". У вівторок у нас час є для того, щоб представники партій вийшли на трибуну, є телебачення, звернулися до народу, висловили свої побажання: з чим згодні, з чим не згодні. Підходить середа - депутатам надається можливість - вийдіть на трибуну, вас почують. І депутати всіх фракцій почують, і люди. Підходить п'ятниця - питання "день уряду". Так давайте в понеділок піднімайте питання, ми приймаємо рішення заслухати, запросити когось до парламенту, будь-яку людину, будь-якого керівника ми можемо запросити, він відповість на ті питання. Це цивілізований шлях", - сказав Рибак.

"Ще там ціла низка, на мій погляд, другорядних питань, питання опозиції включати не в середу, як було раніше, я кажу: "Так це ваша вимога, ви завжди просили, щоб питання опозиції розглядалися по середах". Ви хочете кожен день - давайте пропозиції, немає питань", - додав Рибак.

Читайте також: Рибак не бачить підстав для перевиборів Верховної Ради