ua en ru

Рибак урочисто закрив другу сесію ВР VII скликання

Спікер парламенту Володимир Рибак урочисто закрив другу сесію Верховної Ради України (ВР) VII скликання. Третя сесія ВР почне роботу у вівторок 3 вересня 2013 р.

Спікер парламенту Володимир Рибак урочисто закрив другу сесію Верховної Ради України (ВР) VII скликання. Третя сесія ВР почне роботу у вівторок 3 вересня 2013 р.

Рибак заявив, що друга сесія парламенту "пройшла на високому рівні політичної напруги. Рівень ефективності роботи парламенту не можна назвати високим ... За 43 пленарних дні, визначених календарним планом, проведено 46 пленарних засідань, з яких 19 були витрачені на блокування трибуни. Всього до порядку денного було внесено 814 питань і 69 - включено до порядку денного додатково. Під час другої сесії були прийняті 320 законів і постанов, 82 з них в цілому, 28 - у першому читанні, 215 - відправлено на доопрацювання, а 98 - відкликані і повернуті суб'єктом законодавчої ініціативи . Було прийнято 10 законів по евроінеграціі. Розглянуто 13 законів, поданих Президентом, 70 - Кабінетом міністрів і 242 - народними депутатами. Підписані і введені в дію 39 законів", - сказав Рибак.

Також Рибак додав, що причиною незадовільної роботи Верховної Ради є оновлення депутатського корпусу на 2/3 "багато депутатів ще тільки осягають ази парламентської роботи". Другою причиною незадовільної роботи парламенту спікер бачить в президентських перегонах "витає в залі дух президентських виборів".

Зазначимо, після урочистого закриття сесії Рибак запросив голів парламентських фракцій до себе в кабінет для проведення консультацій: "А ми ще попрацюємо", - оголосив Рибак.