ua en ru

Рибак: Сьогодні немає необхідності проводити позачергове засідання ВР

Для проведення позачергового засідання Верховної Ради України сьогодні немає необхідності. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак, відповідаючи на запитання журналістів під час візиту до Канади.

Для проведення позачергового засідання Верховної Ради України сьогодні немає необхідності. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак, відповідаючи на запитання журналістів під час візиту до Канади, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Так, відповідаючи на запитання щодо відповідної ініціативи опозиційних фракцій провести позачергове засідання парламенту, Рибак нагадав, що Верховна Рада нещодавно вже збиралася на позачергове засідання, але при цьому жодне питання розглянуте і прийняте не було.

"Я не знаю, що зараз збираються розглядати. Необхідності сьогодні збирати позачергове засідання немає", - заявив Рибак.

При цьому він додав, що згідно з календарним планом чергове пленарне засідання ВР відбудеться 3 грудня 2013 р.

Зазначимо, в апараті Верховної ради запевнили, що документів про скликання сесії у них поки немає. "Є усні заяви лідерів фракцій, але такого роду звернення подаються на ім'я голови Верховної ради і в апарат ще не передавалися. Крім цього, Володимир Рибак поїхав з візитом до Канади і повернеться вранці 27 листопада. Тоді ми і дізнаємося, що надійшло на його ім'я,- це відбудеться точно не раніше середи",- повідомив один з керівників інформаційного управління апарату ВР.

На випадок відмови Володимира Рибака скликати позачергове засідання Ради опозиції підготували запасний варіант.
"Я зараз лечу в Київ. Якщо спікер не повернеться з відрядження, я розпишу документи про проведення позачергової сесії на регламентний комітет. Якщо підписів депутатів буде достатньо, то думаю, в середу можна буде провести засідання. В іншому випадку в Раді будуть проходити урочисті збори фракцій опозиції", - розповів віце-спікер Руслан Кошулинський.

Нагадаємо, вчора проект постанови про відповідальність уряду зареєстрували у Верховній Раді голови трьох опозиційних фракцій - Арсеній Яценюк ("Батьківщина"), Віталій Кличко ("Удар") і Олег Тягнибок ("Свобода"). "У зв'язку з грубим порушенням закону про основи внутрішньої і зовнішньої політики дії уряду містять ознаки зради інтересів українського народу і спричиняють за собою висловлення недовір'я Кабінету міністрів", - говориться в документі, копія якого вчора була оприлюднена на сайті партії "Свобода".

У опозиції пояснили, що ініціатива про відставку Кабміну виникла у відповідь на його відмову продовжити роботу з підготовки підписання угоди про асоціацію з ЄС. "Таким чином уряд зрадив надії українського народу на асоціацію з ЄС", - упевнені автори документа.