ua en ru

Рада має розглянути питання лікування засуджених за кордоном, - Рибак

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що парламенту має розглянути питання лікування засуджених закордоном.

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак (на фото) вважає, що парламенту має розглянути питання лікування засуджених закордоном. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Прийшов час. Ми в парламенті повинні, мабуть, розглянути питання, що робити з такими засудженими, які тяжко хворіють, і всередині держави це не вилікується", - заявив Рибак.

При цьому він зазначив, що наразі ведуться численні перемовини про направлення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на лікування за кордон.

"Мабуть, і можна було б такий закон підготувати. Це, в першу чергу, повинна зробити опозиція, я думаю, і більшість", додав Рибак.

При цьому він зазначив, що в цій ситуації виникає дуже багато питань.

"Тому що покарання є покарання, його треба відбувати. Але якщо це загрожує життю, то може якось на законодавчому рівні прийняти рішення для таких засуджених", - сказав Рибак.

Водночас він зауважив, що у таких змінах до законодавства мають бути передбачені механізми, щоб хворі засуджені "не змогли уникнути покарання".

Нагадаємо, сьогодні Рибак зустрічався з єврокомісаром з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

4 жовтня 2013 року захисник Тимошенко Сергій Власенко оприлюднив заяву ув'язненої екс-прем'єра, в якій вона відзначила, що готова виїхати на лікування за кордон. Він також повідомив про те, що представники Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс направили від свого імені заяву Президенту України про помилування Тимошенко.

Сьогодні, 11 жовтня, під час зустрічі з Комісаром Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле Янукович пообіцяв вирішити питання Тимошенко найближчим часом.