ua en ru

Рибак закликає депутатів формувати порядок денний виходячи з того, що на розгляд одного законопроекту необхідна одна година

Спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак закликає депутатів формувати порядок денний пленарних засідань парламенту виходячи з того, що для розгляду одного законопроекту в першому читанні необхідна одна година, а на розгляд законопроекту в другому читанні може бути необхідний цілий день. Про це Рибак заявив у ході погоджувальної ради ВР.

"На розгляд одного законопроекту в першому читанні потрібно близько 58 хвилин. Щоб його повністю розглянути. На розгляд у другому читанні може бути необхідний цілий день. За скороченою процедурою - 15 хвилин. Я прошу формувати питання до розгляду з огляду на це. А то ми можемо і по 120 питань включати" , - сказав Рибак.

Також спікер додав, що під час другої сесії було зареєстровано таку кількість законопроектів, що апарату ВР не вистачило стандартних реєстраційних номерів, і він змушений був перейти на реєстрацію проектів законів з літерним значенням.

Всього , за словами Рибака в ході, третьої сесії планується розглянути 1,5 тис. питань.