ua en ru

Рибак оскаржив рішення суду, яке зобов'язує його вилучити посвідчення нардепів у Балоги і Домбровського

Спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак оскаржив рішення суду, згідно з яким він зобов'язаний вилучити посвідчення позафракційних народних депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє депутат Верховної ради VI скликання Юрій Кармазін, який подав відповідний позов.

"Спікер Верховної Ради Рибак вимагає від Київського апеляційного адміністративного суду невідкладно розглянути його скаргу, заперечуючи протиправність своєї бездіяльності у справі за моїм позовом", - написав Кармазін.

При цьому Кармазін заявляє, що в своїй апеляційній скарзі спікер називає себе "вищою посадовою особою Верховної Ради" і заявляє, що суддя Ігор Іщук, який виніс оскаржуване ним рішення "взагалі не може бути суддею, адже йому поставлено в провину те, що його прізвище не вилучені з Єдиного реєстру адвокатів".

"На момент розгляду справи ... не зупинив раніше право на заняття адвокатською діяльністю, а тому ... не мав права здійснювати повноваження судді, адже їм здійснюється правосуддя з порушенням конституційного принципу несумісності посади судді з адвокатською діяльністю", - йдеться в заяві Рибака , якого цитує Кармазін.

"У громадянина Кармазіна, який не проживає на території одномандатних округів № 11 і 71, не входить до числа виборців на цих округах і, відповідно, не брав участі в голосуванні за кандидатів у народні депутати в цих округах, таких об'єктивних прав на звернення до суду про захист виборчих прав від бездіяльності голови Верховної Ради не виникло", - йдеться в заяві.

У Рибака немає на руках рішення суду про вилучення у депутатів Балоги і Домбровського мандатів